Om Waterman

Svenska Waterman är ett svenskt  företag med snart 30 års erfarenhet. Sedan 1987 utvecklar, tillverkar och underhåller vi produkter och anläggningar för vattenbehandling avsedda för filtrering, avsaltning och desinficering.

Bolaget uppfördes av Mats och Helen Hållberg. Företaget blev snabbt känt för sin innovationsförmåga och sina kvalitetsprodukter. Företaget producerade vattenreningsanläggningar med membranteknik för privata hem, skärgårdsvillor, trädgårdsanläggningar, hotell, restauranger, biltvättar och livsmedelsindustrin.

Företaget har sitt säte i Stockholm med Stockholms skärgård precis runt hörnet, vilket har haft ett starkt inflytande på vår utveckling på marknaden. Vattenrening, avsalting och produktion av dricksvatten från bräckt vatten har alltid varit vår specialitet.

Mycket har ändrats under alla dessa år men vi fortsätter att ha vårt huvudfokus på att producera tillförlitliga produkter, uppnå traditionell svenskt kvalitet och vara lojal till våra kunder.

Idag tillhandahåller våra anläggningar vatten till hundratals svenska hem, från Malmö till Umeå, men oftast hittar du dem hos din granne i skärgården. Förutom till den svenska marknaden säljs vår vattenreningsutrustning idag också till Norge, övriga EU-länder, Tanzania och Bangladesh.

Waterman har långvarit samarbete med flera utländska tillverkare och importerar särskilt utvalda produkter, men vi  producerar fortfarande avsaltningsanläggningar (RO) och UV-anläggningar i Sverige, och det är vi verkligen stolta över.