About us

Svenska Waterman är ett svenskt internationellt orienterat företag med mer än 25 års erfarenhet. Sedan 1985, utvecklar, tillverkar och underhåller vi produkter och anläggningar för vattenbehandling avsedda för filtrering, avsaltning, avhärdning och desinficering.

Bolaget uppfördes av Mats och Helen Hållberg på 90-talet. Företaget blev snabbt känt för sin innovationsförmåga och sina kvalitetsprodukter. Företaget producerade vattenreningsanläggningar med membranteknik för biltvätt, livsmedelsindustri, laboratorier, hotell och privata hem.

Företaget har alltid haft sitt säte i Stockholm med Stockholms Skärgård precis runt hörnet, vilket har haft ett starkt inflytande på vår utveckling på marknaden. Vattenrening och produktion av dricksvatten från bräckt vatten har alltid varit vår specialitet.

Mycket har ändrats under alla dessa år, från namn till ägare, men vi fortsätter att ha vår huvudfokus på att producera tillförlitliga produkter, uppnå traditionellt svenskt kvalitet och vara lojal till våra kunder.

Idag tillhandahåller våra anläggningar vatten till hundratals svenska hem, from Malmö till Umeå, män oftast hittar du dem hos din granne i Skågården. Förutom svenska marknaden säljs vår vattenreningsutrustning idag också till Norge, övriga EU-länder, Kenya, Zimbabwe och Bangladesh.

 

Waterman har långvarit samarbete med flera utländska tillverkare och importerar särskilt utvalda produkter, men vi också fortfarande producerar RO och UV anläggningar i vår verkstad i Bromma och vi är verkligen stolta över detta.